noscript image for google
<h2>Rainbow Apartments</h2> <h2>Rainbow Apartments</h2> <h2>Rainbow Apartments</h2>
Previous Next
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

 
Η περιοχή μας
Rainbow Apartments | Ξενοδοχείο Χανιά Κρήτης
Κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο Rainbow μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκδρομές σε κοντινές πανέμορφες τοποθεσίες και να γνωρίσετε έτσι καλύτερα τον όμορφο τόπο μας. 

Συγκεκριμένα, σας προτείνουμε εκδρομές στα παρακάτω μέρη:

Παλαιόχωρα 

Σε απόσταση 70 χλμ από την πόλη των Χανίων, στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης, βρίσκεται η Παλαιόχωρα ή αλλιώς Παλιόχωρα. Χτισμένη ανάμεσα σε δύο πανέμορφους κόλπους και επάνω σε μια χερσόνησο, βρέχεται από το Λυβικό Πέλαγος. Χάρη στο μαγευτικό τοπίο της αποκαλείται «Νύμφη του Λιβυκού» και «Χώρα του ήλιου». 

Στην Παλαιόχωρα θα βρείτε όλες τις παροχές και τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε: ιατρούς, φαρμακεία, τράπεζες, Αστυνομία, ταχυδρομείο, ΟΤΕ, ταξί, Λιμεναρχείο, Τελωνείο, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κλπ. Επιπλέον, μπορείτε να οργανώσετε πεζοπορίες στα ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε1 & Ε4 –και όχι μόνο- και να ανακαλύψετε τις πανέμορφες παραλίες που κρύβονται στο τέλος τους!

Σούγια  

Ένα μικρό και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στη Νότια Κρήτη, σε απόσταση μόλις 70 χλμ από τα Χανιά, χάρη στο πανέμορφο τοπίο της η Σούγια «αποζημιώνει» αμέσως τους επισκέπτες της. Το χωριό είναι χτισμένο στην έξοδο του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης, δυτικά από την κοίτη του χείμαρρου Αγιερηνιώτη. Χαρακτηριστικά της είναι η τεράστια πανέμορφη παραλία της και οι χαλαροί και ανέμελοι ρυθμοί ζωής.

Ηφήμη της Σούγιας διαδόθηκε από όλους αυτούς τους επισκέπτες που αποφάσιζαν να περάσουν τις διακοπές τους σε μια σκηνή κάτω από τα αρμυρίκια της παραλίας της. Σήμερα, υπάρχουν ακόμα κατασκηνωτές, αλλά πολύ λιγότεροι στον αριθμό.

Φαράγγι Σαμαριάς  

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κρήτης. Με μήκος 18 χλμ. Είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, ενώ η διαδρομή που μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια μέσα στο Φαράγγι είναι 14 χλμ. Το πλάτος του ποικίλει ανά σημεία από 150 έως 3 μέτρα, στο στενότερο σημείο του, τις Πόρτες. Το 1962 ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός προκειμένου να προστατευθεί η σπάνια χλωρίδα και πανίδα του, ενώ το 1980 βραβεύτηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις πιο όμορφες περιοχές. Χάρη στην άγρια και βαραθρώδη διαμόρφωσή του, είναι ο μοναδικός τόπος που ζει ακόμη το "αγρίμι" όπως λένε οι ντόπιοι τον κρητικό αίγαγρο. Επιπλέον, στο φαράγγι διαβιούν πολλά σπάνια είδη πουλιών, αλλά και σπάνια βότανα, όπως το άγριο δίκταμο κι αγριολούλουδα. 

Στη διάρκεια του χειμώνα το φαράγγι είναι αδιάβατο. Το πέρασμά του επιτρέπεται μόνο από τις αρχές Μαΐου έως και το τέλος Οκτωβρίου. Για να το διασχίσετε χρειάζεστε 6 έως 8 ώρες, ανάλογα με τις ικανότητές σας ως πεζοπόρου. Για την διαδρομή πρέπει να εφοδιαστείτε με κατάλληλα σκληρά παπούτσια και ελαφρά τροφή. Νερό μπορείτε να πιείτε από τα γάργαρα ρυάκια που κυλούν σε όλο το μήκος του Φαραγγιού. Φύλακες υπάρχουν καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ αγωγιάτες με μουλάρια μπορούν να σας μεταφέρουν με κάποιο κόμιστρο, εάν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.
 
Τέλος, καλό είναι να έχετε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το πότε φεύγει το τελευταίο καραβάκι από την Αγία Ρουμέλη, στην οποία βγαίνετε μέσα από το Φαράγγι, για τα Σφακιά.

Φαλάσαρνα 

Η Φαλάσαρνα βρίσκεται σε απόσταση 59 χλμ από την πόλη των Χανίων, στο δυτικό άκρο του Νομού. Στα αρχαία χρόνια ήταν λιμάνι της Πολυρρήνιας και είχε δικό της νόμισμα στο οποίο απεικονιζόταν από την μια πλευρά το κεφάλι μιας γυναίκας και από την άλλη η λέξη ΦΑ ανάμεσα σε μια τρίαινα. Η ασφάλεια που της προσέφερε το λιμάνι της και το απόρθητο φρούριό της την είχαν καταστήσει σπουδαίο εμπορικό και ναυτικό κέντρο.  Η πόλη ήταν κτισμένη σε επίπεδα, όπως μαρτυρούν τα τείχη που έχουν σωθεί μέχρι σήμερα, ενώ η είσοδός ήταν από τη θάλασσα. Ωστόσο, σήμερα, επειδή η παραλία έχει ανυψωθεί, τόσο το λιμάνι όσο και η διώρυγα απέχουν 100 μ. από τη θάλασσα.

Η παραλία της Φαλάσαρνας διαθέτει ψιλή άμμο ενώ έχει μήκος 3 χλμ και θεωρείται από τις ομορφότερες της Κρήτης.Χάρη στη θέση της στο δυτικό άκρο της Κρήτης, έχει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα.

Επισκεφθείτε μας και απολαύστε μια αξέχαστη διαμονή σε μια από τις πιο όμορφες «γωνιές» της Ελλάδας.

Ξενοδοχείο Rainbow Apartments
3o χιλ. Χανίων – Καστελίου, Μακρύς Τοίχος / Χανιά Κρήτης
Τηλ: 2821032002 Κιν: 6972922674